piektdiena, 2022. gada 30. septembris

Latvijas Kultūras vēstnieku delegācijā Eiropas parlamentā



28.-29.septembrī Latvijas Kultūras vēstnieku delegācija devās braucienā uz Eiropas parlamentu Briselē. Bijām deputātes Daces Melbārdes, arī Kultūras vēstnieces un savulaik Latvijas kultūras ministres aicināti. Arī man, Iecavas apvienības Rosmes bibliotēkas vadītājai un tradicionālās kultūras, izglītības un amatniecības biedrības JUMALA pārstāvei bija tas novērtējums tapt ietvertai šīš greznās pārstāvniecības rindās.

Delegācijas kopsastāvā - dažādas kultūras darba jomas un tēmas pārstāvoši un visdaudzveidīgākajās jomās strādājoši ļaudis - Kultūras namu un centru vadītāji, kultūras jomas NVO pārstāvji, uzņemēji, amatnieki, mākslinieki.

Bija bagātinoši viesoties Eiroparlamentā ēkā, Eiropas vēstures muzejā, satikties kopīgās vakariņās, iepazīt pilsētas zīmīgākās vietas - Briseles savpatīgo arhitektūru, kur brīžiem jaunie stikla nami mijas ar senajām celtnēm. Pilsētas parki un laukumi, arhitektoniski un mākslinieciski pārsteidzošā katedrāle. Veikali un veikaliņi, "ubagi" uz ielām.

Savstarpēji un abpusēji bagātinošs brauciens, kurā piedalījās un dažādu Latvijas novadu dažādu gadu "iesaukuma" Kultūras vēstnieki - no pirmā, 2012-2013.gadā, līdz jaunākajam 2022.gadā.

Foto albumu saites:

Sabiedriskās norises un tikšanās - https://photos.app.goo.gl/oaMX1efwYQn3Us2m8

Mans Briseles redzējums - https://photos.app.goo.gl/GEXybspSzeNCHPDE7




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kājām uz LEJENIEKIEM

2024.gada 27.aprīlī Iecavas pagasta ROSMES bibliotēkas lasītāju un draugu un Grāmatnieki ceļo kopiena dodas pārgājienā uz dzejnieka, skolotā...