ceturtdiena, 2022. gada 22. septembris

PAŠVALDĪBAS PĀRSTĀVJI TIKĀS AR ROSMES IEDZĪVOTĀJIEM


19. septembra vakarā Rosmes bibliotēkā interesentiem bija iespēja iztaujāt Bauskas novada domes, Iecavas apvienības pārvaldes un SIA ‘’Dzīvokļu komunālā saimniecība’’ pārstāvjus.


Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Mačeks informēja par pašvaldības aktualitātēm, nākamā gada budžeta projekta veidošanu un arī tādiem jautājumiem, kas tieši neskar Rosmes iedzīvotājus.

Rosmenieces sacīja paldies par to, ka daudzu gadu tradīcija tikties ar iedzīvotājiem ciemos saglabāta arī pēc administratīvi teritoriālās reformas. Tādējādi vismaz daļa iedzīvotāju nepastarpināti ar pašvaldības darbiniekiem var izrunāt sasāpējušos jautājumus un diskutēt par risinājumiem. Jāpiebilst, ka, sekojot Iecavas piemēram, no šīs nedēļas līdzīgas tikšanās ar iedzīvotājiem tiek rīkotas arī citās Bauskas novada apvienību pārvalžu teritorijās.

Klātesošās kundzes atzinīgi novērtēja līdzšinējās bibliotēkas vadītājas Annijas Helmanes paveikto vietējās kopienas informēšanā. Tikpat labu sadarbību viņas sagaida arī no Guntas Dombrovskas, kurai Rosmes bibliotēkas vadītājas amatā rit pirmais darba mēnesis.

Pašvaldība centīsies bibliotēkas ‘’apaudzēt’’ ar plašāku pakalpojumu klāstu, lai lielākam iedzīvotāju lokam tie būtu pieejami tuvu savai dzīves vietai, uzsvēra A. Mačeks. No 1. oktobra elektroniski un no 3. oktobra klātienē sāks pieņemt iedzīvotāju iesniegumus finansiālam atbalstam, lai mazinātu energoresursu sadārdzinājuma ietekmi. Plānots, ka tos varēs iesniegt ne vien apvienību pārvalžu vienotajos klientu apkalpošanas centros, bet arī bibliotēkās.

Gunta Dombrovska atzina, ka pašreizējais bibliotēkas darba laiks nav draudzīgs strādājošiem cilvēkiem, tādēļ apsvērs iespēju pagarināt darba laiku līdz plkst. 19 vismaz vienu dienu nedēļā. Iedzīvotāji ir laipni aicināti vadītājai iesniegt priekšlikumus par vēlamajām aktivitātēm bibliotēkā (tematiskiem pasākumiem, radošajām darbnīcām, datorapmācības kursiem u. tml.), kā arī par problēmjautājumiem, kas risināmi ar pašvaldības speciālistu palīdzību.

Iedzīvotāji ir pateicīgi par asfaltēto ceļu no A7 līdz Rosmes ciemam un pašvaldības iesaisti, nodrošinot, ka sabiedriskā transporta maršrutos tiek iekļauta autobusu pietura Rosmes centrā. Vietējie lūdz izskatīt iespēju pārvietot ciema norādes ceļa zīmi tā, lai ierobežotu ātros braucējus.


Ar SIA ‘’Dzīvokļu komunālā saimniecība’’ darbiniekiem tika pārrunātas iespējas Rosmē uzlabot ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumus. Caurules ir vecas, sarūsējušas un plīst, ūdens ir rūsains. Būtu nepieciešams ierīkot pietiekami jaudīgu hidrantu jeb ūdens ņemšanas vietu. Kundzes neslēpa satraukumu par neadekvātu kaimiņu uzvedību, kas savos mitekļos bezatbildīgi rīkojas ar elektroierīcēm un kurināmo, tādējādi apdraudot apkārtējos iedzīvotājus. Par iedzīvotāju bažām papildus tiks informēta Reģionālā pašvaldības policija, bet Iecavas apvienības pārvaldes vadītāja vietnieks Mārtiņš Vilciņš aicināja pašus iedzīvotājus savlaicīgi parūpēties par dūmu detektoru un ugunsdzēšanas aparāta klātbūtni katrā dzīvoklī.

Saruna turpinājās ārpus bibliotēkas telpām. Tikšanās dalībnieki kopā apskatīja infrastruktūras objektus, kurus vajadzētu atjaunot, uzlabot vai pārvietot.


Rosmenieces pauda neapmierinātību ar vietu, kur pašvaldība plānojusi labiekārtot ārtelpu publisku pasākumu rīkošanai. Stendā attēlotā iecere tapusi vairākās specializētās darba grupas sanāksmēs, piesaistot vietējo kopienu aktīvistus un ņemot vērā viņu ieteikumus. Ja ir pretenzijas vai atšķirīgi priekšlikumi, laipni aicinām tos nosūtīt Iecavas apvienības pārvaldei, lai atbildīgie darbinieki tos izvērtētu.

Ceturtdien, 22. septembrī, plkst. 18.00 tikšanās ar iedzīvotājiem paredzēta Ziemeļu bibliotēkā, bet pirmdien, 26. septembrī, plkst. 18.00 Edvarta Virzas Iecavas bibliotēkā.

Aicinām iesniegt jautājumus un priekšlikumus 2023. gada budžeta projektam, sūtot tos uz e-pasta adresi normunds.vavers@iecava.lv.

Ziņa pārpublicēta no https://iecava.lv/lv/zinas/pasvaldiba/37622-pasvaldibas-parstavji-tikas-ar-rosmes-iedzivotajiem

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kājām uz LEJENIEKIEM

2024.gada 27.aprīlī Iecavas pagasta ROSMES bibliotēkas lasītāju un draugu un Grāmatnieki ceļo kopiena dodas pārgājienā uz dzejnieka, skolotā...