otrdiena, 2024. gada 9. janvāris

3td e-grāmatu bibliotēkai - 5 gadi


Kā pavērstīja Kultūras informācijas sistēmu centra projektu vadītāja Agrita Sagalajeva, š.g. 7.janvārī apritējuši pieci gadi kopš ikvienam 3td e-grāmatu bibliotēkas vietnē www.3td.lv ir iespēja bez maksas legāli lasīt dažādas tematikas un žanru literatūru latviešu valodā tiešsaistē visā pasaulē. Piecu gadu laikā pakalpojumu izmantojuši jau gandrīz 20 000 lietotāji, kas reģistrējušies 3td.lv un kopā e-grāmatas lasīšanai ņēmuši 155 192 reizes. 2023.gada laikā 3td.lv e-grāmatu bibliotēkai, kas jau vairākus gadus pielīdzināma lielākajām publiskajām bibliotēkām valstī, pievienojušies 2189 jauni reģistrēti lietotāji kopējam reģistrēto lasītāju skaitam sasniedzot 19 905.

Kopš 3td.lv bibliotēkas atvēršanas 2019.gadā, vērojama stabila un noturīga lasītāju interese, to apliecina arī šajā periodā lasīšanai paņemto e-grāmatu izsniegums – 155 192 e-grāmatas.

A.Sagalajeva uzsver, ka iepriecinošs jauninājums 3TD e-bibliotēkas lasītājiem varētu būt tas, ka turpmāk vienas grāmatas izsniegums vienam lasītājam tiek palielināts no esošajām divām reizēm uz piecām.

Lai nenokavētu ieinteresējošus jaunumus, bibliotēkas veidotāji un uztur'ētāji aicina sekot KISC sociālajiem kontiem par jubilejas pasākumu norisi un aktualitātēm.

Daudzas publiskās bibliotēkas, lai veicinātu un palielinātu e-grāmatu bibliotēkas izmantošanu, savā kopkatalogā aprakstīto grāmatu ierakstiem pievieno saiti uz 3td e-grāmatu katalogu, kas lietotājiem palīdz ātrāk un ērtāk nokļūt līdz izvēlētajai grāmatai. 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Kājām uz LEJENIEKIEM

2024.gada 27.aprīlī Iecavas pagasta ROSMES bibliotēkas lasītāju un draugu un Grāmatnieki ceļo kopiena dodas pārgājienā uz dzejnieka, skolotā...